Το Ξεκίνημα

Ήταν το 2005 όταν ο Αλέξανδρος Πανόπουλος, γοητευμένος από τη γεύση του ψωμιού όπως το τρώγαμε παιδιά, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αρτοζαχαροπλαστείο βασισμένο στον ‘Φούρνο με τα Ξύλα’. Ο γνωστός πια ξυλόφουρνός μας έγινε σύντομα σημείο αναφοράς σε όλη την Θεσσαλονίκη. Το καλό ψώμι θέλει υπομονή και το ζητούμενο για εμάς από την πρώτη στιγμή ήταν να δώσουμε στους καταναλωτές το καλύτερο σε μια εποχή που οι περισσότεροι απλά προσπαθούν να τους δώσουν το φτηνότερο.
Ψωμιά με πολλές ώρες ωρίμανσης, γλυκά φτιαγμένα με μεράκι από τους ζαχαροπλάστες μας και προσοχή στο χαρμάνι του καφέ, αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία που μας οδήγησαν από το πρώτο εργαστήριο στην περιοχή της Χαριλάου στη σημερινή δομή του Μελίρρυτο με τα 4 καταστήματα, που μπορούν να παρέχουν επιπλέον πια υπηρεσίες διανομής κατ’οίκον, αλλά και εστίασης εκτός από τα δύο delicatessen παντοπωλεία σε Θέρμη και Πανόραμα.
Αυτή η εμμονή στην τελειότητα και η δημιουργική τρέλα είναι τα στοιχεία που οδηγούν την εξέλιξη του Μελίρρυτο. Είναι αυτά που ξεχωρίσατε κι εσείς ως καταναλωτικό κοινό σε εμάς ώστε να μας αναδείξετε ως το πιο δημοφιλές αντιστοιχο κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.


Η Φιλοσοφία μας

Τί είναι αυτό που μας ξεχωρίζει; Δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνει κανείς για να ξεχωρίσει αλλά δυστυχώς δεν είναι πάντα αυτονόητα.
Η εμμονή στα φρέσκα πρώτης ποιότητας υλικά λ.χ είναι κάτι που είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Το να επιμένεις να βρίσκεις -αφιερώνοντας ώρες- τα φρούτα και τα λαχανικά που θα έχουν την ίδια ποιότητα κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς είναι ένα στοίχημα πολύ σημαντικό για μας που δεν θέλουμε να χάνουμε ποτέ.
Η σταθερότητα στα προϊόντα που βγαίνουν από την παραγωγή μας σημαίνει πως αυτό που έχετε μάθει και αγαπάτε θα το βρείτε εδω με τη γεύση που γνωρίζετε κάθε μέρα του χρόνου!
Το ότι η ομάδα μας είναι δεμένη και αγαπημένη, έχοντας στο μυαλό του ο καθένας που την απαρτίζει να σας εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν είναι κάτι εύκολο αλλά πρέπει τα δύσκολα να τα κυνηγάς για να γίνονται πραγματικότητα.
Γιατί αν αυτό που κάνεις δεν σε γεμίζει, τότε η μέρα σου δεν έχει το ίδιο νόημα. Δίνουμε χαμόγελο γιατί παίρνουμε χαμόγελο και αυτό θέλουμε να συνεχίσει να γίνεται.
Γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία μας.